Lägga om sving - när?

Här snackar vi träning och övningar...
isb
Inlägg: 5
Blev medlem: 05 maj 2020, 13:32

Hallå på er!

Glad nybörjare här som började spela förra året och är nu nere på 19,5 i handicap.

Som det är nu kommer jag väldigt utifrån och in vilket gör att jag får en rejäl fade på drivern och kan bara slå med fade med järnen.
Grejen är att jag hanterar detta, jag siktar in mig utifrån min fade och när jag träffar bollen rent så fungerar det som det ska och är inget större hinder. Vill tillägga här att min lägst spelade runda för några veckor sedan var på hcp-resultat 14, så när allt klaffar så kan jag spela typ-knappt-OK golf :D

Däremot vill jag ju självklart ha mer längd och renare bollträff genom att få till rakare slag eller med en lätt draw så jag tog en lektion för ett tag sen. Pron hittade snabbt problemet och visade också hur jag skulle åtgärda det, helt enkelt genom att vrida runt mer och skjuta av med höften först och låta armarna komma efter.

Och visst, när jag träffar så blir det väldigt bra, problemet är att jag träffar betydligt mindre. Provade att spela en runda efter med den nya svingen och kom in på HCP-resultat 28. Detta fick mig att fortsätta använda den gamla svingen.

NU till frågan efter lite rambling - Då jag nu nästan spelar golf 3-4 gånger i veckan på grund av permittering så vill jag fortsätta med min gamla sving under året och sedan spendera vintern med inomhus träning och lägga om svingen där. Jag vet vad jag behöver träna på och jag förstår varför och hur jag behöver lägga om den. Kommer detta skada mig i det långa loppet? Bör jag bara bita i det sura äpplet och börja lägga om svingen direkt? Eller tycker ni att jag ska köra på med min ut å in sving tillsvidare så jag har lite att göra i vinter?

Svårt att veta hur man ska tänka här.

Tacksam för input :)
joakim.pekkari
Inlägg: 789
Blev medlem: 07 jun 2017, 19:48
Ort: Lund
Kontakt:

Börja förändringen direkt men se till att du faktiskt lägger träningstimmar på det och inte bara springer ut på banan. Vi som hobbygolfare behöver inte ägna nämnvärt mycket tankar åt hur man lägger upp en säsong...

Sent from my oversized electric scorecard using Svensktgolfforum mobile app

WITB 2021
TaylorMade SIM 9°
Titleist 917F3 13,5°
TaylorMade P790 UDI J2
Srixon Z 585 J3-J4, Z 785 J5, Z Forged J6-PW
Cleveland RTX 4 Raw 50, 54, 58
Scotty Cameron Studio Style Newport 2 / TM Spider X
Hcp: Scratch
Klubb: PGA Sweden National
Användarens profilbild
Sandstream
Inlägg: 3156
Blev medlem: 22 jun 2014, 17:53
Ort: Bro Hof

Spela mindre och träna mer så kommer du att ha en fin sommar och höst med nya svingen!
Användarens profilbild
JohanAdministratör
Site Admin
Inlägg: 4207
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

Först och främst, bra lirat!!
Du kan ju verkligen golfa annars sänker man sig inte så mycket.

Börja jobba på svingen lite smått så rätar du ut faden under säsongen.


Skickat från min iPhone med Svensktgolfforum
Skriv svar