Det är strikt förbjudet att sälja förfalskade varor!

Har du gamla golfgrejer du vill bli av med eller söker du nya posta en tråd här...
Användarens profilbild
JohanAdministratör
Site Admin
Inlägg: 4742
Blev medlem: 02 maj 2014, 13:05

Det är strikt förbjudet att sälja förfalskade varor på forumet
Om du har några som helst funderingar på vad en förfalskad vara är för något går det bra att maila kontakt@svensktgolfforum.se så berättar jag mer om Immaterialrätten.


Att köpa förfalskade varor – vad innebär det?

Vad blir följden av att jag köper förfalskade varor?

Varumärkesförfalskning och piratkopiering har blivit en storindustri som förekommer överallt i världen. Tullmyndigheterna stoppade 2010 över 100 miljoner varor som misstänktes vara förfalskningar – enbart i EU. En stor del av varorna kom från Asien med Kina som enskilt största ursprungsland. Att denna svarta ekonomi drabbar de som har rättigheten till originalvarorna är självklart. Det blir en snedvriden konkurrenssituation som helt kan slå ut lagliga företag när konsumenterna väljer billiga kopior. Arbetstillfällen går förlorade och samhället går miste om skatteintäkter.

Vad ska jag tänka på som konsument?

Använd ditt förnuft: Känns erbjudandet för bra för att vara sant är det kanske just det. I stället för att göra ett fynd kanske du köper en kopia.
Tänk på att många förfalskade produkter inte uppfyller säkerhetskraven och därför kan vara direkt farliga

Vad händer om du blir tagen för att ha köpt en falsk vara?

De senaste åren har Tullverket stoppat allt fler förfalskningar i brev och paket. Tänk på att många förfalskade varor säljs via internet. När vi har stoppat varorna kontaktar vi rättighetshavaren som får avgöra om det rör sig om en förfalskning eller inte. Visar det sig att det är en förfalskad vara bekräftar rättighetshavaren detta skriftligen efter en analys. Därefter blir det en civilprocess mellan dig som konsument och rättighetshavaren. Det vanligaste är att du som köpare och rättighetshavaren gör upp i godo genom förlikning och varorna går till förstöring. I enstaka fall lämnar rättighetshavaren in en stämningsansökan till domstolen. Ditt ”fynd” kan med andra ord bli rejält mycket dyrare än du tänkt dig från början.